Akció!

Az akupunktúra csodája

4476 Ft 4286 Ft

Az ősi kínai gyógymódok, akupunktúra, mozgás- és légzéskultúra, valamint az ezek alapjául szolgáló világszemlélet nagyszerű és hatásos eszköz a gyógyításban, gyógyulásban.

Akupunktúra és paradigmaváltás a gyógyításban

“…Itt az ideje, hogy paradigmát váltsunk, mielőtt teljesen leromboljuk a világunkat. Meggyőződésem, hogy nem miattam, csupán általam gyógyul a páciens, hiszen a kulcs benne van. Segítek neki megtalálni, hogy érettebben, tudatosabban, fejlettebben távozhasson a rendelőből. Munkám sikerét az jelzi, ha nincs többé szüksége rám” – vallja a szerző.

Törlés
Cikkszám: 963 9219 21 5 Kategóriák: , , Címkék: , , ,

Leírás

A gyógyító munkájának sikerét az mutatja, ha feleslegessé válik a páciens számára. A nyugati orvoslás szemléletének egyik furcsasága, hogy azt díjazzák, ha az orvos minél több bajt talál a betegnél, és azokat minél költségesebb és bonyolultabb módon kezeli.

Egyre drágább, részmegoldást adó vagy tüneti kezelések

Ezek az egyre dráguló kezelések azonban jobbára csak részmegoldást hoznak, számos nemkívánatos mellékhatással. Gyakran mindössze elnyomják a kóros állapot jeleit, ez pedig olyan, mintha például javítás helyett csak kikapcsolnánk a hibát jelző lámpát autónk műszerfalán.

Emellett tovább mérgezik a beteg szervezetét, ahol már éppen elég pszichikai és fizikai méreg gyülemlett fel a negatív érzelmek, illetve a helytelen táplálkozás következtében. Ennek a sok méregnek a nagy része elobb-utóbb kikerül a környezetbe, ahol újabb rendellenességeket gerjeszt.

Hogyan lehet ezt a szemléletet/tendenciát megfordítani? “Mindnyájan csodákra vagyunk képesek, ha hagyjuk a jóindulatot és az önfeláldozást, vagyis a szeretetet, a megértést és a tiszteletet működni embertársainkkal szemben ugyanúgy, mint a természettel kapcsolatosan. Itt az ideje, hogy paradigmát váltsunk, mielőtt teljesen leromboljuk a világunkat.

Nem miattam, csupán általam gyógyul a páciens

Meggyőződésem, hogy nem miattam, csupán általam gyógyul a páciens, hiszen a kulcs benne van. Segítek neki megtalálni, hogy érettebben, tudatosabban, fejlettebben távozhasson a rendelőből. Munkám sikerét az jelzi, ha nincs többé szüksége rám” – vallja a Szerző.

Az ősi kínai tűszúrásos gyógymód, az akupunktúra – valamint a vele együtt fejlődött egyéb gyógymódok, mozgás- és légzéskultúra s legfőképpen mindennek alapjául szolgáló élet- és világszemlélet – nagyszerű és hatásos eszköz ehhez a csodálatos folyamathoz. Ennek ismereteit, tapasztalatait foglalja össze a jelen könyv.

Az orvos-szerző fekete-fehér ábrákkal és fotókkal illusztrált, laikusoknak és gyógyítóknak egyaránt szóló könyvében az akupunktúra módszerének részletes leírására vállalkozott. A történeti áttekintést követően a kínai gyógyítás elméleti hátterét világítja meg. Szól a szervezetben áramló energiáról, az akupunktúrás kezelés helyéről és eszközéről, majd a betegségek okait tekinti át. Bemutatja a távol-keleti diagnosztikát, és lépésről lépésre ismerteti az anamnézis felvételének menetét.

További információk

Szerző

Simoncsics Péter, Dr.

Állapot

Antikvár könyv, Új

X