ChiFutás – Katherine Dreyer, Danny Dreyer

3429 Ft

„A ChiFutás az évtized legizgalmasabb könyve a futók népes társadalma számára, ami forradalmasíthatja kedvelt testedzési módszerüket.”

A szerző több mint 400 alkalommal futotta le a maratoni távot.

Ez az alapjaitól kezdve újszerű program biztonságossá és szórakoztatóvá teszi a futást a kezdők és a kikapcsolódási céllal futók számára, míg a versenyzők megtalálhatják benne azt a többletet, ami számos helyezést jelenthet a dobogó irányában.

Törlés
Cikkszám: 978-963-9219-78-6 Kategóriák: , , , Címkék: , , , , , , ,

Leírás

Danny és Katherine Dreyer – ChiFutás

„A ChiFutás az évtized legizgalmasabb könyve a futók népes társadalma számára, ami forradalmasíthatja kedvelt testedzési módszerüket.” A szerző több mint 400 alkalommal futotta le a maratoni távot. Ez az alapjaitól kezdve újszerű program biztonságossá és szórakoztatóvá teszi a futást a kezdők és a kikapcsolódási céllal futók számára, míg a versenyzők megtalálhatják benne azt a többletet, ami számos helyezést jelenthet a dobogó irányában. Kérjük, küldje el az oldal címét futást szerető barátainak!

Már megjelent a szerzők legújabb könyve is, a ChiMaraton! Kövesse azt a több százezer embert, akik immár sérülés vagy fájdalom nélkül, könnyedén futnak a ChiFutás módszerének alkalmazásával.

Az átdolgozott új kiadás friss felismerésekkel és innovatív edzési technikákkal bővült. A sportág egyik vezető hangja, Danny Dreyer megtanít:

– Hogyan gyógyítsuk és előzzük meg a sérüléseket
– Hogyan fussunk gyorsabban, messzebbre és sokkal-sokkal kisebb erőlködéssel
– Mindezt kortól és képességektől függetlenül!

A ChiFutás módszere

A ChiFutás a vázizomzatban rejlő jelentős tartalékokat aknázza ki, mint amire például a jóga, a Pilates vagy – mint esetünkben – a Taichi alapul. Elfelejtheti a térdproblémákat és izomfájdalmakat Átélheti a teli talpon futás természetes hatékonyságát.

Jelentős mértékben csökkentheti a sérülésveszélyt Átalakíthatja a futótechnikáját a könyvben található tízlépéses edzéstervvel.

„A ChiFutás az a megoldás, amit mindannyian keresünk, hogy fenntarthassuk a minőségi teljesítményt, és elkerüljük a sérüléseket.” – Dr. Mark Cucuzzella, mestertorna-győztes, 2008-as Marine Corps Marathon (2:34)

A ChiFutás hathatós ismereteket nyújt, és kifejezetten sérülésveszélyes sportból testbarát fitnesz-módszerré alakítja a futást. Csatlakozzon Ön is a futás-forradalomhoz!

A Chi-futás szerzőiről

DANNY DREYER nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres utlramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón. Nemzetközileg elismert előadó, szerepelt a CNN, az NBC News és a Discovery csatornákon, írt róla a Runner’s World és a Running Times.

Danny és KATHERINE DREYER írták a ChiGyaloglás – Fitneszgyaloglás az életre szóló egészség és energia érdekében című könyvet, továbbá havi hírlevelet is kiadnak.

Katherine több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.

Egy személyes beszámoló a Chi-futás c. könyv forradalmi módszereiről:

“Évek óta készülök arra, hogy a napjaim rendszeres részévé tegyem a futást, vagy legalábbis a kocogást. Főleg irodai munkát végzek, nagyrészt a számítógép mellett ülve, vagy egyhelyben talpon állva, viszont pontosan tudom, hogy 38 évesen az egészségem megőrzéséhez hozzátartozik a mozgásban gazdag életmód.

Nagyjából egy éve próbálkoztam azzal, hogy legalább egy rövidebb távot, egy “lakótelep-kört” lefussak esténként, a munka végeztével. Legnagyobb erőfeszítéseim ellenére sem sikerült egyhuzamaban a 200-300 méteres távot túllépnem. (Bár ezt alig lehet elhinni, de ezzel mégsem vagyok egyedül). Az erőnlétem padlón volt, vagyis kb. 200 métert, kb. egy percet voltam képes folyamatosan futni, mielőtt a kifulladástól végképp feladtam a szándékomat, nap mint nap. Egymás után ötször egy percre már végképp nem voltam képes, és valahogy sejtettem, hogy ez nem csupán a túlsúlyommal függ össze. Mikor megjelent a ChiFutás című könyv, már ott tartottam, hogy a futás nem az a mozgásforma, amit számomra kitaláltak. Ennek ellenére megvettem a könyvet és azonnal elolvastam, majd napokon belül gyakorolni kezdtem a benne foglalt alapelveket.

Az első napon kipróbáltam a “technikákat” és a mozgásformákat, amelyekből egy szabályos ChiFutást össze kellene raknom.

A második napon elkezdtem egy próbakört, amikor arra figyeltem, hogy minden alapelvet egyszerre megvalósítsak. A harmadik napon nyugodt tempóban lefutottam megállás nélkül kicsivel több mint 4 km-t, úgy, hogy még csak ki sem fáradtam igazán. A 200 méterből – az alapelvek gyakorlásával – annak 20-szorosát tudtam lefutni, három nap elteltével! A következő napokon minden nap megismételtem ezt a 4 km-es kört, és egy hét után már késztetésem sem volt arra, hogy a táv során esetleg megálljak pihenni. Közel két hét elteltével, mikor a 4 km végére értem, úgy gondoltam, hogy úgysincs hova sietnem. Nem állok meg, hanem futok még egy kicsit, amíg kedvem tartja. Ugyanazt a kört megtettem még egyszer, vagyis elértem a 8 km-es távot, egy végtére lefutva, megállás nélkül.

Hatalmas élmény ez a számomra; nagyszerű dolog tudni, hogy bármikor ha kedvem tartja, kilépek a kapun és futok fél órát egyszerűen azért, mert élvezem, és mert szó szerint feltölt energiával. És ez így igaz: nem kifáraszt, hanem lelkileg és fizikailag feltölt, érezhetően! Szívem szerint minden embernek továbbadnám a tapasztalatomat, aki valaha is azt érezte, hogy fizikailag tehetetlen, és hogy egy saroknyi távot sem tud már lefutni egyhuzamban ebben az életben. Mert eszerint van megoldás, csak meg rá kell találni és el kell kezdeni.”

(Erszény Krisztián)

Kövessen minket facebookon is!

 

További információk

Szerző

Dreyer, Danny, Dreyer, Katherine

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

X