Akció!

ChiGyaloglás

2095 Ft2762 Ft

Ebben a könyvben ön a gyaloglás legforradalmibb megközelítésével találkozhat a gyaloglócipő feltalálása óta. Elmagyarázzuk a chi (életerő) és a gyaloglás kapcsolatát, és azt, hogyan férhet hozzá ehhez a mindig rendelkezésére álló energiaforráshoz a gyaloglás révén.

A ChiGyaloglás energiát adó és járható módszer a jó erőnlét és egészség megszerzéséhez a sok más sportra jellemző feszültség, stressz és sérülésveszély nélkül. Ez egy teljes fitneszprogram, amellyel az erőnlét tetszőleges szintjét elérhetjük.

Ez a világ legkönnyebben hozzáférhető testmozgás-fajtája. Gyorsan formába hozza az embert, és drámai módon javítja a közvetlen és a hosszú távú egészséget.

“Első könyvünkben, melynek címe ChiFutás — Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz, meg akartuk osztani a futókkal a fájdalom és sérülés nélküli futás lehetőségét, amit pedig oly sokan társítanak a futáshoz.

Ebben a könyvben visszatérünk első szerelmünkhöz, a gyalogláshoz. A nyolcadik fejezetben pedig írunk az egyik legkedvesebb időtöltésünkről, a túrázásról.”

Törlés

Leírás

ChiGyaloglás – a gyaloglás legforradalmibb megközelítése a gyaloglócipő feltalálása óta

Ez egy teljes fitneszprogram, amellyel az erőnlét tetszőleges szintjét elérhetjük. Ez a világ legkönnyebben hozzáférhető testmozgás-fajtája. Gyorsan formába hozza az embert, és drámai módon javítja a közvetlen és a hosszú távú egészséget.

“Első könyvünkben, melynek címe ChiFutás – Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz, meg akartuk osztani a futókkal a fájdalom és sérülés nélküli futás lehetőségét, amit pedig oly sokan társítanak a futáshoz. Ebben a könyvben visszatérünk első szerelmünkhöz, a gyalogláshoz. A nyolcadik fejezetben pedig írunk az egyik legkedvesebb időtöltésünkről, a túrázásról.”

Azoknak, akik egy fitneszprogram elkezdését fontolgatják, gyaloglással nem csak könnyű indítani, fájdalommentesen és örömtelien, hanem emellett óriási és hosszú távú lehetőségeket is tartogat. A gyaloglás csodálatos dolog, és sok ember életének természetes része. Sok európai országban bevett szokás a vacsora utáni séta. De akár szükségből gyalogol az ember, akár mert élvezi vagy mert az egészségén akar javítani, ChiGyaloglás bármely gyalogló tervbe beilleszthető, és határtalan lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk megjavításához.

E-könyvben lásd itt!

ChiGyaloglás, taichi és igazodás az életerőnkhöz

Ebben a könyvben ön a gyaloglással legforradalmibb megközelítéssel találkozhat a gyaloglócipő feltalálása óta. Elmagyarázzuk a chi és a gyaloglás kapcsolatát, és azt, hogyan férhet hozzá ehhez a mindig rendelkezésére álló energiaforráshoz a gyaloglás révén. A ChiGyaloglás a taichitól, a test energetikai egyensúlyán alapuló ősi harcművészettől kölcsönzött elvekből merít. A taichiban az egyensúly egyszerre eszköz és cél. Ugyanez igaz a ChiGyaloglásra is. Például, energiaegyensúlyt teremthet az életében (a cél), ha egyensúlyt hoz létre a testében, megfelelően beállított gerinccel, kiegyensúlyozott gyalogló formával és egy nagyszerű programmal (ezek az eszközök).

Tíz éve vettem részt az első taichi órámon, egy barátom ajánlására. A taichi mindig szórakoztatott, mert fel akartam deríteni édesapám révén kapott kínai gyökereimet. Amikor besétáltam aznap este az edzésre, és figyeltem Xilin mestert, ahogy erőteljes, mégis kecses módon vezeti az edzést, igen erős otthonosság-érzet söpört végig rajtam. Ugyanazt a jóleső ismerősséget éreztem, amit akkor, ha egy régi baráttal találkozom az utcán. Rögtön tudtam, hogy ez az, ahol lenni akarok.

A következő két évben megtanultam teljesen új módon viszonyulni a testemhez és a mozgáshoz általában — ez a mozgás a véletlenszerű, mindenféle módszer nélküli mozgás helyett tudatos, központból irányított. Amikor Katherine és jómagam elkezdtük a gyaloglásra alkalmazni ezeket az elveket, és másokat is tanítottunk arra, amit felfedeztünk, viszonylag rövid idő alatt igen látványos eredményeket értünk el. A fájdalmak és kellemetlenségek sorra tűntek el. A tanítványaink megfigyelték, hogy messzebb és gyorsabban, valamint sokkal könnyedebben és élvezetesebben tudnak elgyalogolni. A távgyalogló tanítványaink sokkal hamarabb kipihenték egy-egy táv fáradalmait.

Azóta több ezer embert láttam, akik megtanulták, hogyan férhetnek hozzá az energiájukhoz (chi) és irányíthatják azt a ChiGyaloglás révén, és élvezhetik az életükben teremtett egyensúly és harmónia megannyi előnyét.

Egy chigyalogló tapasztalatai

Íme, egy különösen izgalmas történet az amerikai fegyveres erők egyik nyugalmazott ezredeséről, aki jelenleg Kolumbiában dolgozik a kábítószerterjesztés ellen:

Katherine,
Épp most tértem haza egy kolumbiai hét után, amikor az ottani rendőrséggel megtaláltunk és felszámoltunk egy kokainlabort. Ezek a laborok mélyen a dzsungel szakadékaiban vannak elrejtve. A tipikus művelet úgy indul, hogy egy helikopter letesz minket egy hegygerincen, majd meredek ereszkedés következik a laborhoz. A labort megsemmisítjük, ezután jön a mókásabbik rész: visszakapaszkodni a leszálló zónába. Ezen kapaszkodók némelyike egy óránál is tovább tarthat. Húsz kilós menetfelszereléssel.
A héten alkalmaztam az alapelveket az „életemre” is. Nem izomból, inkább „chi-ből” teljesítettem az utat felfelé. Az elvekre és a fókuszokra figyeltem, nem a rémisztő feladatra. Eredmény: ez volt a legkönnyebb hetem, mióta elkezdtem ezt a munkát. Minden reggel menetre készen pattantam ki az ágyból, mintha semmit nem csináltam volna az előző nap — nem úgy, mint hatvanöt kollégám. A második nap megosztottam a felfedezéseimet a társammal, és ahogy az várható volt, ő is ugyanazt tapasztalta. Azt tervezem, hogy elmondom ezeket a pontokat a kolumbiai rendőrségnek. Alighanem írniuk kéne egy másik könyvet a Mount Everestre induló expedíciók részére.
Tisztelettel,
Kevin

A Chi ereje

Folytatom a Tai Chi tanulmányaimat San Franciscóban George Xu mesterrel, és folyamatosan emlékeztetőket kapok a chi erejéről és a jelentős különbségről, amit ennek a láthatatlan erőnek az irányítási képességével érhetünk el. A kínaiak szerint a chi (közelítő ejtése: csí) a dolgokat mozgató életerő. Meridiánok rendszerén áramlik a testünkön keresztül. Ezek elektromos áramkörökhöz hasonlíthatóak, amelyek az egész testben keringetik a chi-energiát, eljuttatják a belső szervekbe, az izmokba és a nyirokrendszerbe. A létezése a testben tudományos eszközökkel nem mutatható ki, ám a kínai akupunktúrás gyógymód hatékonyságát mindenféle betegség gyógyításában dokumentálták az inkontinenciától a rákig.

Nemzedékek során át a kínaiak megtanulták érzékelni és irányítani ezt a kifinomult energiát a taichi és chikung gyakorlatai révén. Félreértés ne essék, nem kell ismernünk a taichit ahhoz, hogy érezhessük és irányítsuk a chi-t. A könyvbeli ChiGyaloglás gyakorlatok révén Ön is megtanulja, hogyan alakítsa ki a chi egész testbeli szabad keringéséhez megfelelő körülményeket, továbbá hogyan csapolhatja meg ezt a határtalan energiaforrást a járásban ezzel az Öt Tudatos Lépéssel.

A ChiGyalogláshoz még csak a chi fogalmát sem kell ismernünk

Mindazonáltal még több energiát érezhetünk – és ez az, ami igazán számít. A test elrendezése, összhangba igazítása a taichi és a ChiGyaloglás elvei szerint Minden gyalogló tanfolyamot úgy kezdek, ahogyan egy jó taichi-oktató, a testtartásra és az összhangra való összpontosítással. Mind a taichi, mind a ChiGyaloglás a helyes testtartás tanításával kezdi, ahogyan az édesanyánk mindig is próbálta. Ennek oka, hogy a helyes testtartás az összes későbbi tudnivaló alapja. Először egy nagyon jó szerkezeti összhanggal fog megismerkedni, aminek köszönhetően ellazíthatja az izmait, így a chi-energia szabadabban áramolhat a testében.

Amikor a testtartás megfelelően összehangoltuk, a vázizmok munkába állnak, s a karok és lábak letehetik nehéz terhük nagy részét. Megtanulja, hogy ne a lábak, hanem a vázizmok erejét felhasználva járjon, ami egészségesebb, mert az egész testet megmozgatja, és hatékonyabb is, mivel nem kizárólag a láb erejére támaszkodva hajtjuk magunkat előre. Azután, ahogy a fizikai vázszerkezet megerősítését gyakorolja, érezheti majd „belső ereje” növekedését, amit mindennapi életében is megcsapolhat bármikor.

Az elme összhangja

A ChiGyaloglás edzi az elmét is azáltal, hogy a technikára kell összpontosítani a test edzése közben. A test és az elme összhangjának megteremtése bármely sikerre aspiráló fitneszprogram elengedhetetlen összetevője. A ChiGyaloglásban ezt a testi-elmei készséget testérzékelésnek nevezzük: az elme „figyel” a testre, azután irányítja a megfelelő mozgásbeli változtatásokat. Ezután ismét figyelünk, és szükség szerint újabb korrekciót végzünk, például egy kicsit jobban lendítjük a kart vagy magasabbra emeljük a fejünket. Ezzel a módszerrel kommunikációs kapcsolatot hozunk létre a test és az elme közt, ezáltal létrehozhatjuk a test, elme és szellem számára szükséges energiákat. Például, ha Ön is hozzám hasonlóan hajlamos felhúzni a vállát, megtanulhatja ellazítani gyaloglás közben, ha alkalmazza a könyvben található számos relaxációs fókusz valamelyikét.

Amint a feszültség eltűnt, az energia ismét akadálytalanul áramolhat a vállában, ami tiszta fejet és energikusságot eredményez. Micsoda fogalom!

A fizikai erőnlét megszerzése

Félreértés ne essék: A ChiGyaloglással mindenekelőtt egy folyamatos fitneszprogramot kap, ami mindazokat az előnyöket szolgáltatja, amit egy kardio-aerobik edzés nyújthat. Megmutatjuk, hogyan érheti el gyaloglással életének legjobb formáját – egy „menüből” választhatja ki a különféle fitnesz-gyaloglási módozatokat. A ChiGyaloglás energiát adó és járható módszer a jó erőnlét és egészség megszerzéséhez a sok más sportra jellemző feszültség, stressz és sérülésveszély nélkül. Ez egy teljes fitneszprogram, amellyel az erőnlét tetszőleges szintjét elérhetjük.

A ChiGyaloglás tartalmából

A Chi emelkedő spirálja

Igazodás az életerőnkhöz – A test elrendezése, összhangba igazítása – Az elme összhangja – A fizikai erőnlét megszerzése – Az összhang megteremtése a legjobb döntések révén – A chi emelkedő spirálja – Hogyan használjuk a könyvet?

Az egészség a cél, a mozgás a kulcs

Kelet találkozik Nyugattal: Hogyan aknázzuk ki a gyaloglásban rejlő összes lehetőséget? – A „Chi” a ChiGyaloglásban -Intelligens gyaloglás: Az új norma

Öt éber lépés

1. lépés: Beállítás, igazítás
2. lépés: A vázszerkezet bekapcsolása
3. lépés: Kiegyensúlyozás
4. lépés: Döntés
5. lépés: Mozgás előre

A chi-készségek

1. Összpontosítás
2. Testérzékelés
3. Rugalmasság
4. Légzés
5. Következetesség

A ChiGyaloglás technikája

Fokozatos fejlődés: Taichi-elv és természeti törvény – Tippek a könnyebb tanuláshoz – Edzési segédeszközök és felszerelés – A ChiGyaloglás elsajátítása az öt éber lépés – Az első ChiGyalogló llépések

A ChiGyaloglás menü

Hogyan számoljuk ki a maximális pulzust (MHR)?- Hogyan mérheti meg a pulzusát? – A percenkénti lépésszám mérése
1. A kardiogyaloglás
2. Az aerob gyaloglás
3. Gyaloglás hegyes-dombos terepen
4. A lazító gyaloglás
5. A felsőtestet tonizáló gyaloglás
6. A chi-gyűjtő gyaloglás
7. A földelő gyaloglás
8. Az energiával feltöltő gyaloglás
9. Az összpontosító gyaloglás
10. A nyugtató hatású gyaloglás
11. A sétáló meditáció
12. Versenygyaloglás
A ChiGyaloglási mátrix

Éber átmenetek

Átmenet a gyaloglásba – A gyaloglás elkezdése – Átmenet a gyaloglás befejezése után – Gyaloglás utáni értékelés – Gyaloglóedzések közti teendők: A ChiGyalogló forma gyakorlása és javítása – Állás és mozgás – Ülő helyzet

A saját ChiGyalogló program ­összeállítása

Bízzon a teste bölcsességében – Maradjon egészséges életének hátralévő részében – A nem azonosulás elve – Vezessen naplót
1. Illeszkedés a látomáshoz
2. A vázszerkezet bekapcsolása célok kitűzésével
3. Alakítson ki egyensúlyt a heti programjában
4. Válasszon a ChiGyalogló mátrixból
5. Haladása szerint módosítsa a programját

Túra: Üdvözlet a terepgyaloglóknak!

Az öt éber lépés – A túra előkészületei – A ruházat megválasztása – A túrázáshoz kapcsolódó speciális ChiGyalogló technika – Üzemanyag-utánpótlás – Folyadékbevitel – Tehercipelés – Túrázás hidegben és melegben

Fedett pályás gyaloglás és az elmés ­futópad

Gyaloglás futópadon – Három futópadi edzés – Egyéb beltéri edzések

Egyensúlyteremtés az étrendben

Egyensúly az ételekben – Vatta és acél – Testérzékelés kontra ennivaló utáni sóvárgás – A piramis – Gyakorlati lépések az egészséges étrend érdekében – Mit egyek? – Mennyit egyek? – Mozgás, táplálkozás és fogyás – Mikor egyek? – Fokozatos fejlődés – Hogyan egyek? –

Varázslat a cipőnkben

További információk

Szerző

Dreyer, Danny, Dreyer, Katherine

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

X