Lun-ár

Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs

3429 Ft 2952 Ft

„A fejbőr és az arc akupontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, itt találkozik az összes Yin és Yang meridián.”

– A Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből (Huang Di Nei Jing)

Az egészség és a hosszú élet egy egyszerű érintéssel kezdődik

Tudja-e, hogy a fej, a nyak és az arc akupunktúrás pontjainak, meridiánjainak és ingerzónáinak masszírozásával hatást gyakorolhatunk az emberi test belső egészségére, és kiegyensúlyozhatjuk azt? Mi több, mindez nem csupán a test egészének kiegyensúlyozásában segít, de jelentős kozmetikai és öregedésgátló hatással is jár!

Kiürítés
Cikkszám: 978-963-9219-97-7 Kategóriák: , , Címkék: , , , ,

Leírás

Ebben a meghatározó könyvében Dr. Wu Bin Jiang egy könnyen végrehajtható fejmasszázs-programot mutat be, ami alkalmas lehet a számítógép okozta egészség-károsodás és sok más, a modern társadalmunkban gyorsan szaporodó, stresszel kapcsolatos betegség kezelésére.

Kevesebb, mint harminc perc alatt oldhatjuk párunk, barátunk vagy páciensünk fejében felgyűlt stresszt és feszültséget, s közben elősegíthetjük bőre kisimulását, szervei egészségének javulását, általános jó közérzetét. E hatvan lépéses sorozat a hagyományos kínai gyógyászaton (TCM) alapul, s elméleti gyökerei a Sárga Császár Belső Könyvéig (Huang Di Nei Jing) nyúlnak vissza.

Lehetséges alkalmazások

A Wu-féle arc- és fejmasszázst végrehajthatjuk teljes egészében, vagy gyorssegélyként kiválaszthatjuk az éppen szükséges technikákat.

  • Kiváló a fejfájás megszüntetésére
  • Alkalmas a váll és nyak feszültségoldására
  • Csökkenti az arc ráncait
  • Élénkíti az energiaáramlást az egész testben
  • Javítja az arcbőr rugalmasságát
  • Természetes lelki elsősegélyként is alkalmazható
A világban fellelhető hagyományos vagy modern masszázsokat tekintve egyaránt látható, hogy sohasem összpontosítottak az arcra és a fejre. Amíg az arc és a fejbőr területén csupán néhány akupunktúrás/akupresszúrás pontot és masszázsfogást alkalmaztak, a fő hangsúly túlnyomórészt a törzsön és a négy végtagon maradt.
A fejmasszázs elhanyagolása talán ahhoz a történelmi korszakokon átívelõ tényhez köthető, hogy a munkaerőpiacon mindig a testi munka kapott túlnyomó szerepet (ha ugyan nem kizárólagosat). A modern munkaerőpiac szerkezete azonban már korántsem ilyen, hiszen a technológiai változások átalakították életmódunkat.
A „fehérgalléros” munkások mostanság a nehéz fizikai tevékenység helyett élénk szellemi munkát folytatnak. Ráadásul e drámai változások csupán a legutóbbi mintegy ötven évben következtek be!
Felesleges említenünk, hogy a fej és a nyak testünk fontos részei.

A hagyományos kínai gyógyászat szerint:

„A fej a tudatosság és az elme székhelye. Amennyiben a fej megdől, a látás csökken, és a tudatosság hiányt szenved. A fej az emberi test fővárosa, valamint az összes Yin és Yang meridián egyesülése.”
Úgy a meridiánok, mint az akupunktúrás/akupresszúrás pontok sűrűbben helyezkednek el a fejen és az arcon. A meridiánok és a csatornácskák képezik az utakat, amelyekben a Qi és a vér az emberi testben áramlik; hálózatot alkotnak, és egységes egésszé kötik össze az arcot, a fejet, valamint a testet, a végtagokat.
Így aztán a fej és az arc bizonyos területei betegségeket s azok lefolyásának dinamikáját tükrözhetik vissza. E területek masszírozásával elősegítjük a Qi és a vér áramlását a kapcsolódó meridiánokban és a hozzájuk tartozó szervekben is, kiegyensúlyozzuk a Yin és a Yang energiákat, így az e területekhez tartozó szerveket és végtagokat is kezeljük, nem csupán a fej és az arc problémáit. Mindehhez járulékos előnyként társulnak az öregedési folyamat lassításával együtt járó kedvező kozmetikai hatások.

A Wu-féle arc- és fejmasszázs elméleti alapjai

A Wu-féle arc- és fejmasszázs elméleti alapjait „A Sárga Császár Belső Könyvé”-ben találhatjuk meg. Amint a „Csodás Sarokpont” című fejezetben írja, „az arc különböző területei a test különböző részeihez és végtagjaihoz tartoznak”.

 

Közvetlenül a fej, az arc és a nyak tartományait ingerli, így nyugtató és csillapító hatást vált ki, és kiegyensúlyozza a Yin és a Yang energiákat. Ezáltal kiváló gyógyító eredményeket érhetünk el olyan civilizációs betegségekben, amik a fejen és a nyakon jelennek meg, emellett kedvezően hat a külsőnkre, továbbá meghosszabbítja várható élettartamunkat.

 

A Wu-féle arc- és fejmasszázsban ingerelt pontokat és területeket az akupunktőrök is széles körűen felhasználják. Számos betegséget kezelnek sikeresen, mint például az idegrendszeri, a légzőszervi, a mozgásszervi, a szív- és érrendszeri, valamint az emésztőrendszeri, a húgyúti, az érzékszervi és a nőgyógyászati megbetegedéseket. Közöttük is talán a legfigyelemreméltóbbak az agy különféle sérüléseibõl eredő következmények, mint például az agyvérzés, az agyhártyagyulladás és az agyembólia.

A Wu-féle arc- és fejmasszázs kapcsolódása más gyógyító, megelőző módszerekhez

A Wu-féle arc- és fejmasszázs és általában a kínai orvoslás hatékonyságát megnövelhetjük, ha odafigyelünk táplálkozási, alvási és pihenési szokásainkra, a munkához való viszonyunkra és a testgyakorlásra. Mindezek elkerülhetetlenül befolyásolják, hogy milyen sikeresen tudjuk helyreállítani és megerősíteni testünk és életünk természettel való harmóniáját. A Wu-féle arc- és fejmasszázs alapelvéhez tartozik, hogy ne várjuk be a betegség megérkezését. A megelőzés kulcsszerepet játszik, amint a kínai gyógyászatban általában is.

 

A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

 

A testen legfelsőbb és központi helyzetet foglal el, valamint a minden egyes személyre egyedileg jellemző tudati, lelki és fizikai sajátosságok székhelye is egyben. Azt mondhatnánk, hogy a Wu-féle arc- és fejmasszázs nem egyszerűen a fej masszírozása, hanem a teljes test egészségének javítása, mégpedig a fej mint kulcs használata által.

 

E könyv célja és szándéka kettős. Egyrészt körvonalazni igyekszik a terápia mögött meghúzódó elméleti és tudományos elveket, hogy egyben referenciaforrásként is szerepelhessen. Másrészt – és ez talán még lényegesebb –, hogy a Wu-féle arc- és fejmasszázs tanulásához és alkalmazásához gyakorlati kézikönyvként szolgálhasson az olvasó számára. A hagyományos kínai gyógyászat vagy a masszázs iránti őszinte érdeklődéssel felvértezve az olvasó szinte azonnal alkalmazni kezdheti ismeretségi körében – vagy akár nyilvánosan is – ezt az általános célú természetgyógyászati eljárást. Hivatásos végzettséget iskolánk 60 órás elméleti és klinikai gyakorlatot adó tanfolyamán lehet szerezni.

 

A hagyományos kínai gyógyászat szerint az energia igazán sohasem szűnik meg, hanem átalakul valami mássá, s így egy befejezés gyakran, egyben valami másnak a kezdetét is jelenti. Abban a pillanatban, amikor az olvasó alkalmazni kezdi a Wu-féle arc és fejmasszázst, az én küldetésem, a tanítás, befejeződik. Ám a tanítás ily módon egyben gyógyítássá is válik. Hiszen remélhető, hogy e ponton, ahol az én küldetésem beteljesedett, az olvasóé éppen csak elkezdődik. Az egészség, tehát, egy egyszerű érintéssel veszi kezdetét…

 

Dr. Wu Bin Jiang
*******************

Kövessen minket facebookon is!

Szemezgessen életvezetéssel, egészséggel, testedzéssel kapcsolatos cikkeinkből!

További információk

Szerző

Wu, Bin-Jiang Dr.

Állapot

Antikvár könyv, Új

X