Akció!

Keleti varázslat – színezőkönyv

1886 Ft 1619 Ft

Keleti színezőkönyv, amellyel kiszínezheted a stresszt az életedből!

Tömören ez a színezés és a hasonló, lágy figyelmet igénylő tevékenységek eszméje. Miközben a színekre, a vonalakra, a formakitöltésre figyelünk, a negatív érzelmi állapotokat gerjesztő gondolatok elcsitulnak, a három kincs (jing, chi, shen) egyesülhet, és megnyílhat az út a jó érzést adó gondolatok, ötletek, tervek, a magasabb tudatállapotok és ezáltal a boldogság felé.

A Lunarimpex színezőkönyv különlegessége, hogy a színezendő rajzokhoz a könyveinkből válogattunk idézeteket. Ezeken a bölcsességeken színezés közben szabadon engedhetjük az elménket az intuíciónkat, egyre mélyebb belső felismerések felé.

Törlés
Cikkszám: 9789639219960 Kategóriák: , , Címkék: , , , , , ,

Leírás

Színezés és belső fejlődés

A színezőkönyv minden rajza mögött több életnyi tanulmányozásra alkalmas (és érdemes) tudás és bölcsesség rejlik. A számodra vonzóbb rajzok a lehetséges önismereti kutatás, fejlődés irányában is segítséget nyújthatnak.

A színezés nem új keletű a felnőttek körében: a buddhisták évezredek óta ábrázolják színes festményeken a kozmoszt és szereplőit, a mandalákat, valamint az isteni vagy démoni lényeket, akiket meditációs módszerek során is felidéznek.

A Lunarimpex színezőkönyv különlegessége, hogy a színezendő rajzokhoz a könyveinkből válogattunk idézeteket. Ezeken a bölcsességeken színezés közben szabadon engedhetjük az elménket az intuíciónkat, egyre mélyebb belső felismerések felé.

Érdemes figyelned tehát a rajzolás, színezés közbeni megérzéseidre. Sok örömet és inspirációt kívánunk mindehhez!

A színezést kedvelő emberek boldogabbak és kreatívabbak

Íme, nyolc – eddig – váratlan esemény, amire a színezés révén számíthatunk.

1. Szabadon engedjük a kreativitást

A színezés segít beindítani az alkotókészséget. Amikor színezünk, a képzeletünk felszikrázhat. Mivel kívül esik a mindennapi szokásaink körén, új ötletekhez és új felismerésekhez segíthet. Kiszínezhetünk egy már kész vonalas rajzot, vagy egy üres papírlapot. Tarthatjuk magunkat a vonalakhoz, vagy színezhetünk az egész oldalon. A színezés segítségével kapcsolódhatunk a bennünk élő művészhez, és alkothatunk.

2. Élvezhetjük bárhol, bármikor

A színezés a kikapcsolódás költségkímélő formája. Sokkal olcsóbb, mint egy masszázs, és időpontot sem kell egyeztetni hozzá. Színezhetünk bárhol. Nincs papír vagy színes ceruza? Nem probléma. Vannak már kifestőkönyv-alkalmazások, mint a Colorfy, amit mobileszközön használhatunk.

Lehet, hogy munka közben nem nyithatjuk ki a színezőkönyvünket, de ne hagyjuk, hogy ez megfosszon a színezés jótékony hatásaitól a munkahelyünkön. David Wagner számos ötletet ajánl, amivel színesíthetjük a munkanapunkat. Azt írja: „Ha a színezőkönyved nem vehetnéd elő büntetlenül, akkor vedd elő a színes szövegkihúzókat, és rajzold le kiszínezve az adatközpont, a hálózat, a munkahelyed szervezeti diagramjait – akármit.”

3. Javítja a koncentrációt

A színezés koncentrációt igényel és figyelmet a részletekre. Ha gyakoroljuk a színezőlapokra való összpontosítást, amíg be nem fejezünk egy-egy rajzot, az életünk más területein is fejleszti a termelékenységet.

4. A meditációéhoz hasonló előnyöket tapasztalhatunk

A színezés előnyei már évek óta ismertek az orvoslás területén. Beszámolók szerint Carl Jung, a híres pszichiáter, már az 1900-as évek elején előírt színezést a betegeinek, gyakran mandala-rajzokat véve sablonként. Íme, néhány nyomtatható mandala, színezésre. Amikor színezünk, akkor gyakoroljuk az éberséget, és teljesen a jelen pillanatban vagyunk. Lelassíthatunk egy rohanó nap után.

5. Javítja a motoros készségeket

A színező a finom motoros készségeket igényli, amely magában foglalja az ujjak kis izmainak mozgatását. A színezéshez szükséges apró mozdulatok fejlesztik a koordinációt és a kéz erejét.

6. A stresszt és szorongást is segíthet csökkenteni

„A ránk nehezedő nyomás enyhítését és a gyógyulást segítheti a szabadidős tevékenység”, mondja Lucy Mucklow, egy művészet-terapeuta, aki színezőkönyveket tervez és értékesít felnőtteknek. Egy másik művészet-terapeuta, Marti Faist azt írja a színezés jótékony hatásairól: „Láttam heveny stressz állapotában, szinte a pánikroham határán álló embereket, akiknek a vérnyomása nagyon gyorsan csökkent, amikor színezni kezdtek.”

7. Ritkulnak a negatív gondolatok

Amikor színezünk, összpontosítunk – a színek kiválasztására, majd a vázlat egyes részeinek kitöltésére. Ha egy adott feladatra összpontosítunk, azzal könnyebben elterelhetjük az elmét a negatív gondolatokról. Kevesebb önpusztító gondolat pedig nagyban javíthatja az életünk minőségét.

8. Egy feladatsor befejezéséből eredő elégedettség

Egy rajz kiszínezése büszkeséggel tölthet el. A munka befejezéséből eredő elégedettség növelheti az önbecsülést.

Most, hogy ennyi mindent megtudtunk a színezés jótéteményeiről, itt az ideje, hogy vegyünk néhány színes irónt, és átengedjük a terepet a bennünk élő kisgyermeknek.

További információk

Szerző

Gyimesi Zsuzsa

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

X