Akció!

Ételtől lélekig – Az öt elem szerinti táplálkozás, ételkészítés elmélete és fortélyai

4000 Ft 3619 Ft

Ismerd meg ezt az egyszerű, bölcs, ősi, kínai tanítást, hogy ételeid sokkal egészségesebbek legyenek, és az egészséges táplálkozás része legyen a mindennapjaidnak! Gyógyítsd magad a táplálkozásoddal!

A könyvben 100 különleges receptet is találhatsz. Ezek rendkívül egészséges és gyakorlatias receptek, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel.

Törlés
Cikkszám: 978-963-9219-809 Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

„Ha ketten főzik ugyanazt, az nem ugyanaz” – mondhatnánk sommásan a könyvről. Ki gondolná, hogy nem csak az számít, mit teszünk az ételbe,hanem legalább annyira, hogy mikor, azaz milyen sorrendben. S ez nem csak az ízét, de az energia- és tápértékét, végső soron az egészséget adó vagy vevő hatását is befolyásolja. Jelentősen. Az öt elem sorrendjének betartása a makrobiotikus főzés titka! A makrobiotikus főzés titka – az egészséges táplálkozás alapja Világunkban az energiák egy meghatározott rend szerint működnek, amely rend számunkra az öt elem (ld. az ősi kínai öt elem tan a könyvben) egymás után következésében nyilvánul meg. Ezt a rendet, ezt a körforgást nemcsak a napszakokban, évszakokban, a növények, állatok és emberek életének szakaszaiban ismerhetjük fel, hanem minden jelenségben. Az energiák megfelelő egymás után következése, kiegyenlítettsége harmóniát teremt, és ezt kell érvényesíteni az ételek elkészítésénél is! A legfontosabb az egyes hozzávalók adagolásánál az elemek sorrendjének betartása, ugyanis csak ebben az esetben érhetjük el az ételeknek azt a harmonikus, „selymes” ízét, ami megkülönbözteti őket a nem így főzött ételektől. Ha a hozzávalókat az elemek sorrendjében tesszük a főzőedényünkbe, akkor minden elem a legnagyobb energiáját adja, ezek az energiák összeadódnak, és így ételünknek nem csak a legharmonikusabb íze, de a legnagyobb energiatartalma is lesz! Sokáig nem tudtam ezt, de nagyon sok ételt ösztönösen így főztem, és azok, akiknek elmondtam a receptjeimet, mindig azt mondták, mégsem olyan az ételük íze, mint amikor nálam eszik ugyanezt, holott mindent beletesznek, amit hozzávalóként ajánlottam. Amióta tudatosan használom ezt a sorrendet, azóta még egy értelműbbé vált, hogy igazán ettől a sorrendiségtől lesz harmonikus az étel, ilyenkor az ember érzi, hogy még kevés étel elfogyasztása után is sokkal több az energiája. * * * Jelen könyvem elsőként 2000-ben jelent meg, és azóta két kiadásban több ezer példánya fogyott el. Megjelenése után sok művelődési házban, teleházban, rendezvényeken tartottam előadásokat az ezzel összefüggő táplálkozási és életmódról. Ezen alkalmakkor sok kérdés, érdekes, hasznos megjegyzés hangzott el, amelyek arra indítottak, hogy az első kiadást egészítsem, bővítsem. Most ezt az átdolgozott kiadást tartod a kezedben, ami több ismeretanyagot tartalmaz, és – úgy gondolom – jobban segít a gyakorlati megvalósításban. A könyvben 100 már kész, egészséges és gyakorlatias receptet találhatsz, számos ételkészítési fortéllyal, segédletekkel, ötletekkel, hogy a könyvben nem szereplő kedvenceidet is e módszer szerint készíthesd el még egészségesebbre és finomabbra. Mindehhez életmód- és életvezetési tanácsokkal is bővítettem a könyvet, melyekkel ugyancsak javíthatsz egészségeden.

További információk

Szerző

Szécsi Märcz Ari

Állapot

Antikvár könyv, Új

X