Akció!

Nirvána dióhéjban

933 Ft 752 Ft

„A NIRVÁNA ITT VAN. MOST.

HÁT TE, KEDVES OLVASÓ, HOL VAGY?”

A nirvána a kegyelem állapota, ahol nincs többé semmiféle fizikai szenvedés, lelki gyötrelem vagy mentális kín; nincsenek megválaszolatlan kérdések. Mérhetetlenül nagy koncepció ez – emberi ésszel csaknem felfoghatatlan. Mégis, valójában elég kicsiny ahhoz, hogy elférjen akár egy dióhéjban – mert a nirvána olyan, mint mi: igazság, amit megtapasztalhatunk, ha engedjük magunknak. Scott Shaw 157 rövid, szellemes és ösztönző meditációval tárja elénk a nirvána igazi jelentését és folyamatos jelenlétét.

A Nirvána dióhéjban kicsiny könyv, mégis nagy változást hozhat abban, ahogyan a világot látod. Újra és újra bele akarsz majd lapozni.

Szánj rá néhány percet, hogy elolvasd ezeket az oldalakat. Engedd el vágyaidat, add át magad a belső békének, és a NIRVÁNA máris nem az a távoli, hőn vágyott, elérhetetlen dolog. Azzá válik, aki vagy.

A Nirvána dióhéjban segít felismerni, hogy a megvilágosodás ajándék: olyan adomány, ami mindenki számára elérhető – itt és most. Ez a kis könyv óva int: „Senki nem ajándékozhat meg téged a nirvánával.” Egyúttal bátorít: „Magad ajándékozod magadnak.”

Törlés
Cikkszám: 963 9219 59 2 Kategóriák: , , Címkék: , , , ,

Leírás

Scott Shaw nemzetközileg elismert író, tanító, harcművész és gyakorló buddhista. Több könyve is megjelent már magyarul a LunarImpex Kiadó gondozásában (ZenÓra, Szamuráj Zen, Zen-kapu a belső békességhez).

A nirvána

NIRVÁNA, a szent egyesülés állapota, ahol a fizikai én korlátai megszűnnek, és feltárul a mindannyiunkban lappangó Buddha-természet. Ez az a szó, amely a paradicsomi környezet képeit idézi: kristálytiszta patakokat, az eredeti kék eget, az édeni tájat borító csodálatos virágokat és a kertekben békésen sétáló, fehér köntösű szenteket. NIRVÁNA, aminek a megértésére és megismerésére oly sokan törekedtek a történelem folyamán. Egyesek megtagadták a világot, elzárkóztak előle, és mély meditációban töltötték napjaikat a Himalája barlangjaiban. Mások számlálatlan mérföldeken át zarándokoltak, minden egyes lépésnél leborultak, igyekeztek, hogy legalább egy röpke pillantást vethessenek a végtelenre.

Miért tűnik olyan távolinak, amikor azt mondják, olyasvalami ez, amit máris mindannyian birtoklunk? Azért távoli, mert azt állítják róla. Azért ismeretlen, mivel azt hirdetik róla, ez a végső cél – olyan, amit csak a valódi szentek érhetnek el.

A NIRVÁNA azért távoli, mert nemzedékeken át azt a hazugságot állították róla a megvilágosulatlanok, hogy hosszú évekig tartó aszketikus, szigorú önfegyelemre és tréningre van szükség, mielőtt egyáltalán reménykedni kezdhetnénk benne, hogy a tiszta, kozmikus tudatosságot akár egy szemvillanásnyi időre átélhetjük. A NIRVÁNA vágyak célpontjává vált. És amint azt Sziddhártha Gautama, a Sákjamuni Buddha olyan mélységes bölcsességgel kijelentette: „A szenvedés oka a vágy.” A vágyak eltávolítanak az abszolúttól. A vágyak megfosztanak a tudástól.

A vágyak távol tartanak téged a megtapasztalásától – mert elhitetik veled, hogy van valami, amit nem birtokolsz. Így aztán csapdába esel: törekedni kezdesz a megszerzésére. Szánj rá néhány percet, hogy elolvasd ezeket az oldalakat. Engedd el a vágyaidat, add át magad a belső békének, és a NIRVÁNA nem lesz olyan távoli, hőn vágyott, elérhetetlen dolog. Azzá válik, aki vagy.

A NIRVÁNA van. Te vagy. Engedd magadnak megtapasztalni ezt az igazságot. Mi tartott eddig távol a nirvánától? Miért nem tapasztaltad meg? Talán, mert nem vagy szerzetes? Mert nem vagy Indiában, Thaiföldön, Japánban, vagy Tibetben? Mert nem meditálsz eleget? Mert rossz ember vagy? Mert negatív karmát halmoztál fel az előző életeidben? A nirvána van. Te vagy. Ébredj!

További információk

Szerző

Show, Scott

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

X