A halhatatlanság útja

1762 Ft

Az emberek egyik leghőbb vágya elérni a halhatatlanságot. A világegyetem keletkezésével, az élet eredetével, a szellem transzcendenciájával és az abszolút tudatossággal kapcsolatos témákat mindig élénk érdeklődés kísérte. A főbb vallásos fogalmak nagy része ebből a metafizikai hajlamunkból nő ki.

Például a mennyország, a buddha állapot Tiszta Földje, Shangri-La és a fennkölt halhatatlanok szigetei mind azt sugallják, hogy van lehetőség a földi vágyakon túli szellemi fejlődésre.

Törlés
Cikkszám: 963 9219 51 7 Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Meditáció és halhatatlanság

Az ember faggatva kutatja azt, hogy miben áll a létezés lényege. Ez egy olyan bennünk élő hajlamra utal, ami miatt keressük az élet eredendő értelmére vonatkozó tudást, ami miatt vágyakozunk a halhatatlanságra. Ez a hajlam vezette oda az embereket, hogy nem vallásos gondolkodási struktúrákat is kialakítsanak, mint az indiai hagyományban gyakorolt jóga és az ősi Kínában kifejlesztett meditációs módszerek, amelyek a magunkon való munka eltérő módjai, mindazonáltal a tudás egyazonos lényegén alapszanak.

Például mindkettő megköveteli, hogy az illető még ebben az életében kezdje finomítani testét és szellemét, továbbá mindkettő tartalmazza olyan képességek elsajátítását, amelyek lehetővé teszik, hogy átlépjük az anyagi világ határait, hogy elérjük az örökkévalóságot, és felfejtsük az élet rejtélyét. E tanítások bizonyos értelemben rendkívül hasonlók a vallásos tanokhoz, ám a jóga-iskolák valójában nem vallásos beállítódásúak, mert nem követelik meg, hogy hátat fordítsunk addigi hitünknek, vagy hogy újabb hittételeket kelljen vallanunk és követnünk ahhoz, hogy elkezdhessük gyakorolni módszereiket.

További információk

Szerző

Chu, Wen-Kuan, Nan, Huai-Chin

Állapot

Extra antikvár, Antikvár könyv, Új

X