A kard árnyékában (e-könyv)

1567 Ft

A kard árnyékában (e-könyv)

A jelen könyv témája nem maga a kard vagy annak kialakulása, hanem sokkal inkább annak használata az iaido harcművészet által.

Japán egy ezer éves tradíció otthona, mely magában foglalja a kard egész történetét. Ez az a tradíció, mely a harcművészetek és a szamurájok életformája is volt évszázadokon keresztül, és mely azóta is fennmaradt, alkalmazkodva az új kor sajátosságaihoz.

A szamurájok és a kardkovácsok közösek abban a tekintetben, hogy felismerték az ellentétek egy testbe kovácsolásának módját.

Cikkszám: 978-963-9219-90-8 Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

A kard és a harcos

Ahogy a kardnak, úgy a harcosnak is végtelenül keménynek és szilárdnak kell lennie, de egyben rugalmasnak is, minden helyzetre felkészültnek és alkalmazkodó képesnek, ahogyan a jó kardnak is.

Ez tette szinte legyőzhetetlenné a szamurájokat és rettegett fegyverüket, a katanát. Ez a kis összegzés talán több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol, mondhatni ízelítőd ad a japán fegyveres harcművészetek csodálatos világából.

A gyakorlás mikéntjével nem foglalkozik ez a könyv, de egy nagyszerű kardvívó stílus történetének bemutatásával talán segít elmélyíteni a művészet iránti tiszteletet, ami alap a gyakorlás mikéntjének megtalálásához.

További információk

Szerző

Tavasz Mihály

X